Хорт хавдар тусахыг хүсэхгүй байвал үүнийг БҮҮ ИД!

2021 оны 8 сарын 24

Arslan.mn

Таны хамгийн дуртай хүнсний бүтээгдэхүүний нэг болох "Зайдас" асар их хорт бодисууд агуулдаг гэдгийг та мэдэх үү?

Уламжлалт зайдсыг тахианы мах, үхрийн мах болон гахайн махаар хийдэг. Зайдасны мах тийм ч сайн чанарын мах биш ба зайдас хийхэд шийр, арьс, шир, өвдөл, цөвдөл ашигладаг байна. Хүчин чадал ихтэй махны машин юуг ч жижиглэж чадна.

Мах, өвдөл, цөвдлөөс гадна шаардлагатай амтыг гаргаж авахын тулд зайдас руу янз бүрийн нэмэлт бодисууд хийдэг. Цардуул, шар буурцаг, глютамат натри, давс гэх мэт.

Хиамны төрлийн бүтээгдэхүүнүүдтэй хамт та маш их глютамат натри иддэг. Хиам, зайдасны ягаан өнгийг тодорхой төрлийн жижиг цохны далавчны хуягийг кальцжуулсан слда юм уу аммиаканд чанаж бэлтгэсэн будгаар гаргадаг. Бидний мэдэхгүй олон нэмэлт бодисууд зайдсанд ордог ч энэ талаар шошго дээр дурддаггүй байна.

Саяхны судалгаагаар хиамны төрлийн бүтээгдэхүүнүүд хүний эрүүл мэндэд маш аюултай бөгөөд элэгний хорт хавдар үүсгэх магадлалыг 67 хувиар ихэсгэдэг ажээ.

Өдөрт нэг ширхэг зайдас идэхэд л хорт хавдар тусах магадлал 21 хувиар ихэсдэг байна.

Arslan.mn

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
4
haha an post
2
wow an post
2
yay an post
1
sad an post
4
ouch an post
1
confuse an post
1
angry an post
6
630123
24 эможи

Зочин
2021-08-26 16:52
Really enjoyed being a
Solongo
2021-08-24 15:48
saihan
Solongo
2021-08-24 15:48
saihan
Solongo
2021-08-24 15:48
saihan
keyboard_arrow_up