Хан-Уул дүүргийн Мэргэжлийн хяналтын хэлтсээс зөвлөж байна
Дулааны улирал эхэлсэнтэй холбогдуулан ард иргэдэд ил задгай хүнсний бүтээгдэхүүн худалдаалж буй газруудаас хүнсний бараа бүтээгдэхүүн авахдаа дараах зүйлд сайтар анхаарахыг зөвлөж байна.
Үүнд:
1. Худалдаа үйлчилгээний газраас бараа бүтээгдэхүүн сонгон авахдаа шошгод хэн, хэзээ, хаана үйлдвэрлэсэн болох, хадгалалтын хугацаа, хэрэглэх, хадгалах нөхцөл заагдсан эсэх, тухайн барааны чанар илт муудсан эсэхийгрсайтаррнягтланрүзэх
2.Түргэн гэмтэж чанар байдлаа алддаг кремтэй, өндөгтэй, маойнезтай хүнсний бүтээгдэхүүнийг зориулалтын хөргөх төхөөрөмжгүй болон чингэлэг, ил задгай худалдаанаасаавчрхэрэглэхгүйрбайх
3. Лаазалсан хүнсний бүтээгдэхүүний сав нь зэвэрсэн, хонхойж цохигдсон, хий дүүрч таганьртөвийсэн,хдарахадххонхолзож,бамбайлтрүүссэн,
4. Шилэнд савласан бүтээгдэхүүнд тунадас үүссэн, шүүс нь булингартай, доторхи хүнсний ногоо, жимс нь хорчийж жижгэрсэн,
ялзарсан, хөгцөрсөн, бөглөөнд нь жижиг цагаанаөнгөраүүссэнабайвал
5. Өндөгний хальс нимгэрч, өнгө нь өөрчлөгдчсөн, хагарч цуурсан, гадна тал нь бохирдсон, хөлдөж чанараа алдсан, шар уураг нь холилдсон, шохойлог хатуу хальс нь хагарч уураг нь гоожсон байвал чанар байдлаа алдаж муудсныг илтгэнэ.
6. Хиам худалдаж авахдаа гадаргуу нь үрчийгээгүй гөлгөр, нойтон биш, өнгө нь хувираагүй, элдэв гаж үнэргүй, зөвхөн бүтээгдэхүүний өөрийн өвөрмөц амт үнэртэй байх ёстойгаанхаарах
7. Хөлдөөсөн, хөргөсөн хүнсийг худалдаж аваад богино хугацаанд гэрийн хөргөгчинд хийх, эсвэл хурдан бэлтгэж хэрэглэх, мах, загас, шувуу зэрэг түүхий бүтээгдэхүүнийг бусад болголгүй, шууд хэрэглэдэг бүтээгдэхүүнээс сайтар тусгаарлан хадгалж зөөвөрлөх нөхцөлийгахангах
8. Мах, махан бүтээгдэхүүнийг мал эмнэлэг, ариун цэвэр-гарал үүслийн гэрчилгээтэй, эрх бүхий лабораторит аюулгүй байдлын шинжилгээнд хамрагдсан эсэхийг нягтлан үзэж худалдан авахыг анхааруулж байна.