Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрууд дараах шаардлагуудыг мөрдөж ажиллахыг НМХГ-аас зөвлөж байна

2021 оны 4 сарын 06

Arslan.mn

Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрууд дараах шаардлагуудыг мөрдөж ажиллахыг НМХГ-аас зөвлөж байна.

Тухайлбал,

  • Үйлчлүүлэгчдийн орох хэсэгт ил харагдахуйц QR кодыг байршуулах
  • Үйлчлүүлэгчдийн биеийн халууныг хэмжиж спиртэн  суурьтай уусмалаар гарыг  халдваргүйжүүлэх, амны  хаалт зүүгээгүй иргэнд үйлчлэхгүй байх
  • Үйлчлүүлэгч хоорондын зайг 2 метрээс багагүй зай бариулж үйлчлэх
  • Үйлчилгээний танхимын суудлын тоог 30-50 хувиар цөөлж, сандал дээр зай барьж суух тэмдэг, тэмдэглэгээг байршуулах, хүн хоорондын зайг баримтлах
  • Хүний гар хүрэх бүх эд зүйлсийг 2 цаг тутамд халдваргүйжүүлэх бодистой уусмалаар шүршиж, арчиж халдваргүйжүүлэх
  • Ажлын байранд ажилтан амны хаалтыг тогтмол зүүж, 2 цаг тутамд солих, нүүрний хаалт хэрэглэх, гарыг бохирдсон тухай бүрт халуун бүлээн усаар савандаж  угаах нэг удаагийн бээлий өмсөх
  • Ажилтан бүр тусдаа хувцасны шүүгээтэй байх ба ажлын дараа дүрэмт хувцсыг тайлж үлдээж байх
  • Өдөрт 1-2 цаг тутамд 15 минутын турш салхивчийг нээн агаар сэлгэлт хийх ба агааржуулалтын системийг тогтмол ажиллуулах
  • Битүүмжлэлгүй түүхий эд, бүтээгдэхүүнийг угааж цэвэрлэсний дараа агуулахад хадгалж, хэрэглэх
  • Үйлчлүүлэгчийн хэрэглэсэн аяга, таваг, хэрэгслийг зааврын дагуу 3 дамжлагат угаалтаар угааж, ариутгасны дараа хэрэглэх
  • Үйлчлүүлэгчдэд төлбөр тооцог төлбөрийн карт гар утасны QPay  үйлчилгээг ашиглан төлөхийг сануулан зөвлөмжийг кассын дэргэд байршуулах
  • Хоолны газарт олон нийтийг хамарсан арга хэмжээ, хүлээн авалт зохион байгуулахгүй байх

Arslan.mn

Arslan.mn

 

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
625190
0 эможи

НМХГ

Холбоотой мэдээ

keyboard_arrow_up