АБНТБТ: ХООЛ ХҮНСЭНДЭЭ НАВЧИТ НОГООГ ӨРГӨН ХЭРЭГЛЭЖ ХЭВШИЦГЭЭЕ

2016 оны 5 сарын 30

Бид хоол хүнсэндээ байцаа, төмс, лууван, манжин, сонгино сармис зэргийг түлхүү хэрэглэж ирсэн. Сүүлийн үед  хүнсний ногооны нэр төрөл нэмэгдэж хүмүүсийн хэрэглээ ч нэмэгдсээр байгаа билээ. Эрүүл мэндийн ач холбогдол, хүний биед үзүүлэх ашиг тусаараа чухал ач холбогдолтой болохыг хоол зүйчид, анагаахын эрдэмтэд нотолсоор байгаа. Навчит ногоонууд нь хүний биеийн дархлааг сайжруулдаг Lectin хэмээх бодисыг агуулхаас гадна В1,В2, С витамин, кальци,фосфор, кали, магни ихээр агуулдаг байна. Навчит ногоонууд нь хүний биеийн дархлааг дэмжих, Учир нь ногоон өнгийн навчит ногоонд хлорофилл хэмээгч хар ногоон өнгийн пигмент агуулагддаг ба энэ нь цусны илүүдэл өөх тосыг багасгах, биеэс хэрэгцээгүй хорт бодисыг ялгаруулах, судсыг цэвэрлэх, амин дэм эрдсээр эд эсийг хангаж өгдөг ач холбогдолтой.

Навчит буюу ногоон өнгөт ногоонуудад юуцай – boc choi, чинцай-celery, бууцай –spinach, яншуй –parsley, цэцэгт байцаа – broccoli зэрэг ногоонууд ордог.

Гэвч эзэгтэй нар бүсгүйчүүд маань худалдаанд байгаа навит ногоонуудыг тэр бүр худалдан авч хоол хүнсэндээ хэрэглэж заншаагүй байдаг. Бас эдгээр ногоонууд нь хадгалалт даахдаа муу тул эдийн засгийн хувьд гарзтай гэж үздэг хүмүүс ч байна. Иймд энэхүү ногоог хэрхэн яаж зөв хадгалж хоол хүнсэндээ хэрэглэх аргыг дараагийн зөвлөмжөөрөө өгөх болно.

ХУД-ийн Албан бус –Насан туршийн боловсролын төв

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
34048
0 эможи
keyboard_arrow_up