Амралтын өдрийн амттай хоолны жор

2014 оны 10 сарын 04

Эзэгтэй таны амралтанд зориулж Солонгос үндэсний хоол Тагтуритан шөл хийх аргыг хүргэж байна

Орц:
1. Тахиа (1 ш)
2. Төмс (3 ш)
3. Лууван (1 том)
4. Бөөрөнхий сонгиино (1 ш)
5. Ногоон сонгино (1 ш)
6. Сармис (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучүжан (3 ц/х)
12. Гучүгару (1-2 ц/х)

Хийх арга:
1.    Тахианы махаа хүйтэн усанд сайтар угааж усандаа хийгээд 15-20 минут чанана.
2.     Төмс луувангаа том  хэмжээтэй хэрчиж  тахианы мах чанаж буй шөлөндөө хийж буцалгана.
3.     5 минут орчмын дараа бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, гучүжан, гучүгару, бяцалсан сармис, элсэн чихэр, хар перец мөн маш бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4.     Төмс, лууван болох хооронд шөл ширгэж  өтгөрсөн байх ёстой. Хэрвээ шингэн шөлөнд дуртай бол бага зэрэг ус нэмээрэй.
- See more at: http://www.unen.mn/content/38262.shtml#sthash.p2eVeeiS.dpuf

Эзэгтэй таны амралтанд зориулж Солонгос үндэсний хоол Тагтуритан шөл хийх аргыг хүргэж байна

Орц:
1. Тахиа (1 ш)
2. Төмс (3 ш)
3. Лууван (1 том)
4. Бөөрөнхий сонгиино (1 ш)
5. Ногоон сонгино (1 ш)
6. Сармис (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучүжан (3 ц/х)
12. Гучүгару (1-2 ц/х)

Хийх арга:
1.    Тахианы махаа хүйтэн усанд сайтар угааж усандаа хийгээд 15-20 минут чанана.
2.     Төмс луувангаа том  хэмжээтэй хэрчиж  тахианы мах чанаж буй шөлөндөө хийж буцалгана.
3.     5 минут орчмын дараа бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, гучүжан, гучүгару, бяцалсан сармис, элсэн чихэр, хар перец мөн маш бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4.     Төмс, лууван болох хооронд шөл ширгэж  өтгөрсөн байх ёстой. Хэрвээ шингэн шөлөнд дуртай бол бага зэрэг ус нэмээрэй.

 

- See more at: http://www.unen.mn/content/38262.shtml#sthash.p2eVeeiS.dpuf

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
9697
0 эможи
keyboard_arrow_up