Хүнсний ногоог зөв боловсруулж, хадгалах арга

2014 оны 8 сарын 29

- Давсалж дарсан байцааны шүүсэнд аскорбины хүчил маш их байдаг тул венегрет, шанцай ба бусад хоолонд хэрэглэж болно.

- Шинэ ногоог хүнсэнд хэрэглэхийн өмнө эхэлж хүйтэн усаар угаагаад дараа нь халуун усанд түр байлгаад хэрэглэвэл зохино.

- Чанасан төмсийг хүйтэн усанд хийхэд хальс нь амархан ховхорно.
- Хөлдсөн сонгиныг хүнсэнд хэрэглэхдээ дулаан байранд оруулж гэсгээвэл амтгүй болдог.

- Хөлдүү ногоог хүйтэн усанд хийгээд 1-2 цаг болгоод хэрэглэнэ.

- Хүнсний ногоо, нэн ялангуяа төмсийг давстай усанд чанахад агуулагдах витамины бараг 70% нь гээгдэнэ.

- Давсалж дарсан байцааг хүнсэнд хэрэглэхийн өмнө угаавал витамины хаягдал их гарна.

- Шинэ ногоог сэрүүн харанхуй байранд хадгалахад удаан хугацаанд чанараа алдахгүй.

- Хавар эрт хүнсний ногоо ховор үед сонгино, яншуй, гоньд, шанцай, улаан лууван зэрэг ногоог шинэ байдлаар нь хэрэглэхэд нэн тохиромжтой.

- Яншуй, гоньд зэрэг ногоог зун хатаагаад цаасан уутанд хийхэд ямагт чанараа алдахгүй.

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
1
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
7927
1 эможи
keyboard_arrow_up