Махан бүтээгдэхүүнээр хоол хийхэд анхаарах зүйл
2014 оны 8 сарын 12
- Махыг угааснаас болж хурдан мууддаг тул зөвхөн хэрэглэхийн өмнө угаах хэрэгтэй.
- Хөлдүү махыг хурдан гэсгээх бол богино долгионы зууханд хийж гэсгээх хугацааг тохируулах, эсвэл уутанд хийж гоожиж буй хүйтэн усанд гэсгээх.
- Махан бэлдэцийг 6 градусаас дээшгүй,температурт том зүсмээр бэлтгэсэн болон хувилж зүссэн махан бэлдэцийг 12 цаг, бүрмэл бэлдэцийг 8 цаг, хэрчсэн бэлдэцийг цаг, махан шанзаар хийсэн бэлдэцийг 6цагаас илүүгүй цаг хадгалж хэрэглэнэ.
- Махыг болох үед нь амтыг тохируулах хэрэгтэй. Давс нь махны шүүсийг түргэн ялгаруулдаг тул түүхий байхад нь хийвэл махны шимт тэжээлт чанарыг алдагдуулна. - Махыг шарж болгох явцад дарс эсвэл коньяк хийвэл мах зөөлөн, үнэр амттай амттай болно.
- Түүхий сонгино, сармисаар амталсан махыг удаан хадгалж болохгүй.
- Хуурай мод махны шүүсийг өөртөө шингээдэг тул мах хэрчих модоо урдчилан чийглэх хэрэгтэй.
Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
6960
0 эможи