- ½ халбага давс
- ногоон сонгино 2 ширхэг
- хар перц
- ургамалын тос
- өндөг
- хачир: помидор, огурцы г.м
Хийх арга: 1. Өндөгнүүдээ хагалаад нэг саванд хийнэ.
2. Давс, сахар, перц, сонгиноо нэмээд сайтар хутга
3. Наалддаггүй хайруулын таваг халаагаад бага зэрэг тос нэмнэ.
4. 1/3 орчим өндөгний бэлдмэлийн хайруулын тавгандаа хийгээд, хайруулын тавгаа эргүүлэн өндгөө жигд тараагаад галаа багасган шарна.
5. Болоод ирэнгүүт өндгөө нэг захаас нь ороож эхэлнэ. Өндгөө гүйцэд ороолгүй төгсгөлд өндөгний бэлдмэлээсээ залгуулан асгана. Шарагдаж бэлэн болоход дахин ороогоод бэлдмэлээ залгуулан асгана.
7. Бэлэн болсон омлетний ороомгоо хөргөөд хэрчиж таваглаарай
8. Бэлдсэн хачираараа чимэглээрэй.