Хоолны хордлогоос хэрхэн сэргийлэх вэ?

2015 оны 7 сарын 06

Бичил биетүүд бус харин амьтны болон ургамлын гаралтай муудсан бүтээгдэхүүнийг хэрэглэсний улмаас хоолны хордлого үүсдэг.Мөн хортой химийн бодис агуулдсан бүтээгдэхүүнийг хүнсэндээ хэрэглэснээ сүүсч болно.


Шинж тэмдэг:
Хоолны хордлогын шинж тэмдэгүүд нь хоолны хордлогот халдварын үед илэрдэг шинж тэмдэгтэй төстэй.Үүнд:
- дотор муухайрах, бөөлжих
- гэдэс өвдөх
- гүйлгэх /хоногт 10-15 удаахүртэл/
- халуурах /37,5-39/
- тахикарди буюу зүрхний цохилтын тоо нэмэгдэх
- артерийн даралт буурах
- ухаан алдах
- шөрмөс татах

Урьдчилан сэргийлэх аргууд
- хальс нь ногоорсон төмсийн хүнсэнд хэрэглэхгүй байх. Соёолсон төмсийг сайтар цэвэрлэж байх хэрэгтэй.
- Тоор /персик/, чавга /слив/, гүйлс /абрикос/ зэрэг жимсний ясны чөмгий гидэхгүй байх .Учир нь эдгээр жимсний чөмөг нь ходоодонд орж задрахад синилийн хүчил гэсэн маш хортой бодис ялгардаг.
- Хүчиллэг хоол, хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар аргаархийсэн шавар сав, эсвэл цайрдсан, паалан нь гэмтсэн сав, зэс саванд хадгалахгүй байх.Гэмтсэн, шошгогүй консерв худалдаж авахгүй байх.

 

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
23581
0 эможи
keyboard_arrow_up