Гэр бүл, найз нөхдөөрөө өнөр олуулаа байхдаа амттай атлаа хийхэд амархан хүртээмж ихтэй хоол хийхийг хүсвэл энэхүү жорыг санал болгож байна.
-
1
Тахиан цээж махыг бага зэрэг давстай усанд хийж 15-17 минут чанаад уснаас сайтар шүүж гаргаад жижиглэн хэрчээрэй. Гахайн утсан мах эсвэл хиамыг жижиглэн хэрчинэ. Сыр/ бяслагыг үрж жижиглэн хэрчинэ.
-
2
Гурилыг зуурахдаа өндөг, давс, бүлээн усаар зуурч гараараа сайтар нухсаны дараа 5 минут орчим амраана. Үүний дараа 5-6 жижиг хэсэг болгон хуваагаарай.
-
3
Ингээд гурилыг нимгэн илдэнэ.
-
4
Илдсэн гурилыг эхлээд хайлуулсан масло эсвэл цөцгийгөөр жигд тослож нялна. Дараа нь тахиан мах, гахайн махыг жигд тарааж цацаарай.
-
5
Үүний дараа сырыг мөн адил жигд цацана.
-
6
Ингээд гурилны нэг захаас эхлэн хуйлж орооно.
-
7
Бусад гурилыг дээрх аргаар амтлаж ороох ба гадна талаас нь мөн маслоор тослоорой.
-
8
Ингээд 220С хэмд халаасан шарах шүүгээнд хийж 17 минут шарсны дараа гаргаж ирээд гадна талаас нь сыр цацаж амтлаад шарах шүүгээнд буцаад хийгээд 3-5 минут болгоно.
-
9
Ингээд амтат өглөөний цай маань бэлэн болох ба сыр хайлж мах, гуриланд шингэсэн тансаг сайхан амттай болсон байх болно.