Лимонтой тахиа шарах энгийн арга

2015 оны 5 сарын 08

Орц

/4 хүний порц/

  • 2 том тахианы цээж мах
  • 1 өндөг
  • 2х/х сой соус
  • 2х/х усан үзмийн дарс
  • 1ц/х сэсамэ тос
  • 2 лимон (хальс+жүүс)
  • 3/4 аяга эрдэнэ шишийн цардуул
  • 1/2 аяга тахианы шөл
  • 1/3 аяга элсэн чихэр
  • Давс амлахаараа
  • Ургамлын тос

Хийх арга

  1. Дунд зэргийн саванд 1 өндөг хагалж хийн дээрээс нь сой соус, дарс, сэсамэ тос, лимоны хальс зэргээ хийн бүгдийг нь холин тахианы махандаа амтлагч бэлтгэнэ.
  2. Тахианы махаа хэрчин амтлагчиндаа хийн савтай нь хөргөгчинд 20-30 минут байлгана, эсвэл 2 цаг хэртэй.
  3. Хавтгай тавганд эрдэнэ шишийн цардуулаа хийж дээрээс нь давсаар амталж өгнө.
  4. Амтлагдсан тахианы махныхаа хэрчим бүрийг цардуулаараа бүрхэж өгнө.
  5. Тахиагаа бүрхэж байхдаа хайруулын тавгандаа тосоо хийн дундаас дээгүүр хэмд халаана.
  6. Тосоо халсаны дараа 4-6 минут бүрхсэн тахианы махаа дотор тал нь хүртэл болтол шарж өгнө.
  7. Чимхүүрээр гаргаж алчууран дээр тавин дотор талдаа хүртэл болсон эсэхийг нь амталж шалгана.
  8. Соус бэлтгэхэд саванд тавганд лимоны хальс, тал аяга лимоны жүүс, тал аяга тахианы шөл, 1/3 аяга элсэн чихэр хийнэ.
  9. Дунд зэргийн гал дээр соусаа болгохдоо хутгаж элсэн чихэрээ уусгана.
  10. Соус хөөсөрч эхлэхэд 1/2х/х цардуул+1х/х ус-аа хутгангаа хийнэ.
  11. Соус хатуурч эхлэхэд яааралтай галаа унтраан давсаар амтална.
  12. Тахиагаа соусандаа дүрээд туршиж амталж үзээрээ.
  13. Идэх болохдоо тавган дээр тахиагаа тавин дээрээс нь өөрийнхөө хүссэн хэмжээгээр соусаа хийгээд идээрэй.
Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
21643
0 эможи
keyboard_arrow_up