Луувангийн нухаш тураах цайруулах ид шидтэй

2015 оны 4 сарын 23

Хүнсний ногоон дундаас амин дэм, ач тусаараа номер нэгт лууван жагсдаг билээ. Луувангийн нухшийг хийж идэж заншсанаар жин хаях, галбиржин турахаас гадна лууванд агуулагддаг А витамин нь хүний үсэнд тэжээл өгч богино хугацаанд урт, хар үстэй болгох, нүүрний арисыг зөөлрүүлж, цайруулах гээд олон талын ач тустай.

1

Лууванг угааж хальслана. Ингэхдээ аль болох нимгэн хальслаарай. Учир нь луувангийн гол амин дэм нь хальсан доороо агуулагддаг байна. Мэдээж сайн чанарын шинэхэн ургацын лууван сонгоорой.
2

Ингээд арилгасан лууванг хэрчилгүйгээр жигнэхэд бэлтгэнэ.
3

Лууванг усанд чанах тусам амин дэм, тэжээллэг чанараа алддаг тул жигнэх нь зохимжтой арга. Жигнүүрээ угааж бэлтгээд 3 цайны аяга ус хийж буцалгана.
4

Ус буцалсны дараа жигнүүр дээр луувангаа хийж таглаад 10-15 минут жигнэнэ. Ингэхэд лууван зөөлөрсөн байх боловч хэт нялцайгаагүй байх болно.
5

Лууванг жигнүүрээс гаргаад food proccesor эсвэл автомат холигчид хийж лууван бүхэлдээ бутарч нухаш болтол нь холино.
6

Ингээд л амин дэмээр баялаг луувангийн нухаш бэлэн боллоо.
7

Дангаар нь идэхэд тиймэрхүү байвал ногоон сонгино, хар перц, давс, багахан зэргийн цөцгий, яншуй, базил навч зэргийг хольж хэрэглээрэй.

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
21043
0 эможи
keyboard_arrow_up