Элэгээ эрүүл байлгах уламжлалт арга

2015 оны 3 сарын 05

Таван цул,зургаан сав нэж монголчууд дотор эрхтнийг ялгадаг. Энэ таван цулын нэг элэг нь дүлий эрхтэн юм. Дүлий гэсний учир нь элэг талаас илүү хувь нь өвчилж ажилгүй болсон хойно сая өвдөж эхэлдгээс мэдсэн бол эмчилгээ авдаг бөгөөд олон ч арга байдаг аж. Өвчлөөд эдгэрсэн хүмүүс ч олон байдаг аж.

Элэгний өвчин нь архи их уух,өөх хоолноос болдог байна. Иймд элэгээ эрүүл байлгах дараах зөвлөгөөг хүргэе.

-Элгэнд сайн нэг зүйл бол монгол үхрийн нүд юм. Үхрийн түүхий нүдний усыг уудаг өглөө, өдөр оройд үхрийн цөцгийн усыг ууж 30 хоног 90 нүдний ус уухад цоо шинэ болно гэсэн үг. Өвлийн цагт нүд олдох нь элбэг байдаг ба хүмүүс ч мэддэг учир зарж байдаг билээ.

-Хавар буюу 1-сарын 6-наас 3-р сарын 28-ны хооронд модон махбодьтой элэг дэлгэрдэг тул гамнах эмчлэх илүү үр дүнтэй байдаг Ядахдаа д элгэнд хортой хлло бага хэрэглэх ёстой сайн байдаг

-Элэгний усан хавантай хүн нохойн халуун цус уухад хаван шээсээр туугддаг ба тэр гарсан шээсээ уухад бүр л сайн байдаг.

 

-Гураваас  дээш жил болсон адууны хомоол 7 ширхэгийг шатааж үнсийг нь буцалгаж уудаг. Шатаасан хомоолын үнс хэлбэрээ алдахгүй үнс болсон байвал 3 дээш жил болсон хомоол гэж тавьдаг. 1 л усанд буцалгаж тунгаагаад өглөө ,өдөр,орой нэг нэг аяга уудаг. Шарлаад ком болсон охиндоо өгөхөд ууж чадахгүй болтлоо хүндэрсэн байсан тул цутгаж өгсөн гэдэг. Баруун Баян улааны Б.Нацагдорж хатууралтай эмчилгээгүй гэхэд дээрхи аргаар эдгэрсэн гэнэ

- Гурван аяга овъёос бүлээн усанд 5 л паалантай саванд хийж сэрүүн газар 1 хонуулаад өөр паалантай саванд 1 л ус буцалгаж нохойн хошууны хатаасан жимс нэг аяга хийж 10 минут буцалгаад овъёосны хандаа зөөлөн галаар буцалгаж 15 минут болоод 3 хоолны халбага шувуун тарна. 2 Халбага эрдэнэ шишийн молцог хийж дахин 15 минут буцалгаад 45 минут хөргөн 2 хандаа шүүгээд хольж бараан шилэнд уудлана. 3-3.5 литр болно. Хөргөгчинд 5 хоног хадгалж хоолноос 30 минутын өмнө 15 мл ууна.Өдөр 4удаа 19 цагаас өмнө уудгийг анхаар хүүхэд халбагаар ууна 10 хоног ууна.

-Завханд ургадаг өвс гэдгээс /танпрам/ хонины хорголын тал хирийг 200 гр усанд үрж хйигээд өдөрт 3 халбага уухад шарласан хүн оргүй эдгэрсэн. Маш хортой тул хэмжээг нь анхаардаг.

-Элэг хатууралд чийгийн улаан хорхой буцалгаж уудаг.Мөн бөөс 7 ширхэгийг амьдаар нь залгиж эдгэсэн хүн байдаг

-Дэгд өвсийг 2-3 удаа чанаж уухад элэгний халуун гар арилдаг байна

-Хулангийн ундаа,зээрийн ундааг чанаж өдөрт 3 удаа уух нь элэгний  аливаа өвчинд сайн

-Шил цагаан архинд тарваганы зүсэм элэг хийгээд өдөрт 3удаа эмийн журмаар уухад элэг эдгэдэг байна.

-Хонь ямааны толгойн нойтон арьс,халуун сүүгээр хөхүүлээд элэгний хавдар хатуурал,Элэгний халуун өвчнөө эдгээсэн хүн байдаг

-Томорсон элгэнд гишүүний үндсийг буцалгаж уух ба намар гандсан дэгд өвс буцалгаж бага багаар 5 хоног уудаг.

-Хорт хавдрын эхэн үед хонины халуун нэхийгээр цурлаж халуун сэвсийг нь элгэн дээрээ тавьж хонуулахад эдгэх нь гарцаагүй.

-Элээ шувууны элгийг аяга буцалсан усанд дүрээд халуунаар нь идвээс эдгэнэ. Мөн ус ууж болно

 

 

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
18616
0 эможи
keyboard_arrow_up