Зүрхэн хэлбэртэй шоколад хэрхэн хийх вэ?
2015 оны 2 сарын 10
Гэгээн хайрын баяраар хайртдаа зориулж шоколад бэлэглэдэг нандин уламжлал байдаг. Гэхдээ зүгээр ч нэг шоколад бус өөрийн гараар хийж чимэглэсэн амттан илүү үнэ цэнэтэй. Тэгвэл та ч гэсэн энэхүү жороор хайртдаа зориулж гэнэтийн бэлэг бариарай.
- Юуны өмнө танд хайлуулах шоколад хэрэгтэй. Гэхдээ хар шоколад байвал илүү тохиромжтой.
- Шоколадыг жижиглэн үйрүүлнэ.
- Ёроолтой төмөр саванд шоколад болон цөцгийг хийгээд дунд зэргийн гал дээр халаана. Хаалах явцдаа байнга хутгаарай. Хүсвэл чихэрлэг амтыг нэмэгдүүлэх үүднээс 1-2 цайны халбага ванилийн охь хийж хутгаарай.
- Шоколадны үйрмэгүүд аяндаа хайлж шингэх үед галыг зөөлрүүлж жигд хэмээр зөөлөн хутгасаар байх болно. Хэрвээ галыг ихдүүлж буцалгах юм бол таны ажил бүтэлгүйтлээ л гэсэн үг. Ингээд аяндаа таны шоколад жигд бор өнгөтэй, өтгөвөрт болонгуут авч, 5-7 минут хөргөөрэй.
- Ингээд шоколадыг бүр мөсөн царцахаас нь өмнө зүрхэн хэлбэртэй хайрцаг, хэв, наборны хайрцаг ашиглан шоколадаа хийж хөрөгчинд тавиад царцаана.
- Зориулалтын хэв ашиглаж нэг том зүрхэн шоколад эсвэл олон жижиг шоколад хийж болно.
- Шоколад царцаж, биежсэний дараа хайрцагнаас болгоомжтой гаргаж кремээр хүссэнээрээ чимэглэнэ.
Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
1
17438
1 эможи