АМРАЛТЫН ӨДРИЙН ХООЛ:НИЙСЛЭЛ САЛАТ хийх амттай жор
Монголчуудын уламжлалт баяр Цагаан сар дөхсөөр л байна. Ууц, бууз бэлтгэх гээд олон олон ажил ар араасаа хөвөрдөг шүү дээ. Тэгвэл буузны амттай сайхан хачир болдог Нийслэл салатыг хэрхэн хийх жорыг хүргэж байна.
- 
	 Төмсийг угааж хальслаад жижиг дөрвөлжин хэлбэртэйгээр хэрчинэ. 
- 
	 Хэрчсэн төмсөө усанд хийж 15-20 минут зөөлөн болтол нь чанана. Хэт удаан чанавал төмс нялцгай болж салат хийхэд тохиромжгүй болдог. Чанахдаа 1/2-1 цайны халбага давс хийж чанаарай. 
- 
	 Ингээд төмсийг уснаас сайтар шүүж аваарай. 
- 
	 Өндгийг мөн буцалсан усанд хийж 10-12 минут чанана. 
- 
	 Ингээд чанасан өндөг, төмсөө хөргөгчинд хийж 15-20 минут хөргөнө. Ингэснээр салат хийхэд тохиромжтой амттай болдог. 
- 
	 Үүний дараа өндгийг төмстэй адил хэмжээгээр жижиглэн хэрчинэ. 
- 
	 Сонгиныг үрж жижиглэн хэрчинэ. Мөн 150-170гр майноз /цөцгий хэрэглэж болно./, 1 хоолны халбага гичийг саванд хольж хутгана. 
- 
	 Өндөг, төмсийг хольж хийгээрэй. 
- 
	 Мөн хэрчсэн сонгино, хиам, майлз, өргөст хэмх, бууцай эсвэл яншуйг жижиглэн хэрчиж хийгээд давс, хар перцээр амтлаад сайтар хутгаж холиод хөргөгчинд дор хаяж 30 минут хөргөөж амраагаарай. 
- 
	 Амт оруулах үүднээс 1/2 цайны халбага уксус /цуу/ хийж хутгаж болно шүү. 
- 
	 Та салатыг улам аривжуулахыг хүсвэл чанасан лууван, вандуй, эрдэнэ шиш хийж баяжуулж болно. 
- 
	 Ингээд шинэхэн ногоон сонгиноор амтлаарай. 
- 
	 Ингээд сайхан хооллоорой. 
- 
	 Цагаан сарын буузны амтат салат бэлэн боллоо. 
 
										 
								 
								 
								 
								 
								 
							
								 
								 
								 
								
 Өнөөдөр
 Өнөөдөр