Монголчуудын уламжлалт баяр Цагаан сар дөхсөөр л байна. Ууц, бууз бэлтгэх гээд олон олон ажил ар араасаа хөвөрдөг шүү дээ. Тэгвэл буузны амттай сайхан хачир болдог Нийслэл салатыг хэрхэн хийх жорыг хүргэж байна.
-
Төмсийг угааж хальслаад жижиг дөрвөлжин хэлбэртэйгээр хэрчинэ.
-
Хэрчсэн төмсөө усанд хийж 15-20 минут зөөлөн болтол нь чанана. Хэт удаан чанавал төмс нялцгай болж салат хийхэд тохиромжгүй болдог. Чанахдаа 1/2-1 цайны халбага давс хийж чанаарай.
-
Ингээд төмсийг уснаас сайтар шүүж аваарай.
-
Өндгийг мөн буцалсан усанд хийж 10-12 минут чанана.
-
Ингээд чанасан өндөг, төмсөө хөргөгчинд хийж 15-20 минут хөргөнө. Ингэснээр салат хийхэд тохиромжтой амттай болдог.
-
Үүний дараа өндгийг төмстэй адил хэмжээгээр жижиглэн хэрчинэ.
-
Сонгиныг үрж жижиглэн хэрчинэ. Мөн 150-170гр майноз /цөцгий хэрэглэж болно./, 1 хоолны халбага гичийг саванд хольж хутгана.
-
Өндөг, төмсийг хольж хийгээрэй.
-
Мөн хэрчсэн сонгино, хиам, майлз, өргөст хэмх, бууцай эсвэл яншуйг жижиглэн хэрчиж хийгээд давс, хар перцээр амтлаад сайтар хутгаж холиод хөргөгчинд дор хаяж 30 минут хөргөөж амраагаарай.
-
Амт оруулах үүднээс 1/2 цайны халбага уксус /цуу/ хийж хутгаж болно шүү.
-
Та салатыг улам аривжуулахыг хүсвэл чанасан лууван, вандуй, эрдэнэ шиш хийж баяжуулж болно.
-
Ингээд шинэхэн ногоон сонгиноор амтлаарай.
-
Ингээд сайхан хооллоорой.
-
Цагаан сарын буузны амтат салат бэлэн боллоо.