Фото: Зүрхэн хэлбэртэй шоколад хэрхэн хийх вэ?
Гэгээн хайрын баяраар хайртдаа зориулж шоколад бэлэглэдэг нандин уламжлал байдаг. Гэхдээ зүгээр ч нэг шоколад бус өөрийн гараар хийж чимэглэсэн амтат шоколад байх нь бий. Тэгвэл та ч гэсэн энэхүү жороор хайртдаа зориулж гэнэтийн бэлэг бариарай.
-
1

Юуны өмнө танд хайлуулах шоколад хэрэгтэй. Гэхдээ хар шоколад байвал илүү тохиромжтой.
-
2

Ингээд шоколадыг жижиглэн үйрүүлнэ.
-
3

Ёроолтой төмөр саванд шоколад болон цөцгийг /шингэвтэр/ хийгээд дунд зэргийн гал дээр халаана. Халаах явцдаа байнга хутгаарай. Хүсвэл чихэрлэг амтыг нэмэгдүүлэх үүднээс 1-2 цайны халбага ванилийн охь хийж хутгаарай.
-
4

Шоколадны үйрмэгүүд аяндаа хайлж шингэх үед галыг зөөлрүүлж жигд хэмээр зөөлөн хутгасаар байх болно. Хэрвээ галыг ихдүүлж буцалгах юм бол таны ажил бүтэлгүйтлээ л гэсэн үг. Ингээд аяндаа таны шоколад жигд бор өнгөтэй, өтгөвтөр болонгуут галаас гаргаж 5-7 минут хөргөөрэй.
-
5

Ингээд шоколадыг бүр мөсөн царцхаас нь өмнө зүрхэн хэлбэртэй хайрцаг, хэв, наборны хайрцаг ашиглан шоколадаа хийж хөргөгчинд тавиад царцаагаарай.
-
6

Зориулалтын хэв ашиглаж нэг том зүрхэн шоколад эсвэл жижиг олон ширхэг шоколад хийж болно шүү.
-
7

Шоколад царцаж, биежсэний дараа хайрцагнаас болгоомжтой гаргаж кремээр хүссэнээрээ чимэглэнэ.
-
8

Крем байхгүй бол хайлуулсан цагаан шоколад эсвэл молокогоор чимэглэж болдгийг санаарай.
-
9

Хайртай хүнийхээ нэрийг бичиж сэтгэлээ илчлэхээс гадна жижиг ширхэгтэй өнгө өнгийн чихэр, үрэл, жимс зэргээр чимэглэж болно шүү.
-
10

Жижиг олон ширхэгтэй хийж бас болно.
-
11

Хүссэнээрээ чимэглээрэй.
-
12



