Өвлийн улиралд хүнсэндээ хэрэглэвэл зохих жимснүүд

2015 оны 1 сарын 02

Өвлийн улиралд хүний биеийн дархлаа суларсан байдаг. Хангалттай амин дэм авч чадаагүйгээс болоод төрөл бүрийн вирустэй тэмцэхэд ч бэрх болдог байна. Азаар энэ амин дэмийг дэлгүүр бүрт зардаг жимснээс авч болдог ажээ. Ингээд өвлийн улиралд шаардлагатай амин дэмүүдийг ямар жимснээс авч болох талаар хүргэе. 

1.Жүрж: А, В1, В2, С, РР витамин болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг. 

2. Нимбэг: А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг. 

3. Мандарин: А, B1, B2, B3, B5, B6, B9, С, D, К, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан. 

4. Грейпфрут: B1, B2, B9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг. 

5. Хан боргоцой: А, B1, B2, С болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан учир хэрэглэхэд сайн. 

6. Анар: А, B1, B2, B6, B15, С, Р болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор, зэс, цайр, молибден агуулсан байдаг. 

7. Киви: А, B1, B2, B6, B9, С, Е, РР болон бор, төмөр, кали, кальци, кобальт, магни, зэс, молибден, натри, фосфор, хлор, цайр агуулдаг. 

8. Илжгэн чих: А, B1, B2, С, Е, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг. 

9. Алим: А, B1, B2, B5, B6, B9, С, Е, Н, К, РР болон ванади, төмөр, йод, кали, кальци, магни, натри, селен, хүхэр, хлор, фосфор агуулсан учир өвлийн улиралд илүүтэй хэрэглэх нь чухал.

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
14926
0 эможи
keyboard_arrow_up