Өвлийн улиралд хүнсэндээ хэрэглэвэл зохих жимснүүд
Өвлийн улиралд хүний биеийн дархлаа суларсан байдаг. Хангалттай амин дэм авч чадаагүйгээс болоод төрөл бүрийн вирустэй тэмцэхэд ч бэрх болдог байна. Азаар энэ амин дэмийг дэлгүүр бүрт зардаг жимснээс авч болдог ажээ. Ингээд өвлийн улиралд шаардлагатай амин дэмүүдийг ямар жимснээс авч болох талаар хүргэе.
1.Жүрж: А, В1, В2, С, РР витамин болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг.
2. Нимбэг: А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг.
3. Мандарин: А, B1, B2, B3, B5, B6, B9, С, D, К, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан.
4. Грейпфрут: B1, B2, B9, С, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулдаг.
5. Хан боргоцой: А, B1, B2, С болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан учир хэрэглэхэд сайн.
6. Анар: А, B1, B2, B6, B15, С, Р болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор, зэс, цайр, молибден агуулсан байдаг.
7. Киви: А, B1, B2, B6, B9, С, Е, РР болон бор, төмөр, кали, кальци, кобальт, магни, зэс, молибден, натри, фосфор, хлор, цайр агуулдаг.
8. Илжгэн чих: А, B1, B2, С, Е, РР болон төмөр, кали, кальци, магни, натри, фосфор агуулсан байдаг.
9. Алим: А, B1, B2, B5, B6, B9, С, Е, Н, К, РР болон ванади, төмөр, йод, кали, кальци, магни, натри, селен, хүхэр, хлор, фосфор агуулсан учир өвлийн улиралд илүүтэй хэрэглэх нь чухал.