АМРАЛТЫН ӨДРИЙН ХООЛ: Шар буурцагны сүүмсээр амталж шарсан тахиа
2014 оны 11 сарын 29
Орц
- Тахианы мах - 300 гр
- Тахиа амтлагч - 5 гр
- Ургамлын тос - 40 гр
- Давс - 3 гр
- Перец - 2 гр
- Шанцай - 20 гр
- Амтат чинжүү - 100 гр
- Сонгино - 30 гр
- Шар буурцгийн сүмс - 50 гр
- Ус - 120 гр
Хийх арга
- Тахианы махыг угааж, сэврээж 2x2 харьцаатай хэрчинэ.
- Хоолны халбага ургамалын тосонд тахиа амтлагч, перец, давс нэмж хутгаад тахианы махан дээр түрхэнэ.
- Хайруулын тогоонд нэг хоолны халбага ургамалын тос хийж халаагаад тахианы махаа хуурж шарна. Дараа нь галаа багасгаж 20-25 минут шарна.
- Шанцайгаа цэвэрлэн хэрчиж сонгино чинжүүтэй хамт махан дээрээ хийж шарна.
- Хуурж, шарж буй мах, чинжүүн дээрээ 120 гр ус хийж буцлах хүртэл нь халаана.
- Эцэст нь шар буурцагны сүмсээр амтална.
- Хоолоо таваглахдаа цагаан будааны хачиртай олгоно.
Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
12936
0 эможи