Таны эрүүл мэндэд хамгийн муу нөлөөтэй хүнсний бүтээгдэхүүнүүд
Энд танил биш юу ч байхгүй. Эдгээр хоол хүнс нь бүх хүнсний дэлгүүрүүдэд байж л байдаг. Гэвч та жингээ хасах, эрүүл байхыг хүсэж байвал эдгээр хоол хүнснээс татгалзах хэрэгтэй юм.
Боловсруулсан мах
Боловсруулсан мах нь илчлэг, өөх ихтэй байдаг. Тогтмол эдгээр бүтээгдэхүүнийг хэрэглэх нь (долоо хоногт хэд хэдэн удаа) таргалалт, чихрийн шижин, зүрхний өвчин, хорт хавдарын үүсэх эрсдэлд таныг оруулж байдаг. Хиам, утсан мах зэрэг ямар нэгэн давсалсан, химийн аргаар боловсруулсан махнаас татгалзах хэрэгтэй.
Илчлэг багатай хоол хүнс
Өнөө үед хүнсний дэлгүүрүүдийн тавиурыг дүүргэх болсон “Low Fat” илчлэг багатай гэсэн тэмдэглэгээтэй бүтээгдэхүүнүүд хүмүүсийг харин ч илүү таргалуулж байна. Яагаад гэвэл эдгээр нь тос багатай хоол хүнс нь бидний зүрх болон цусан дахь холестерины хэмжээнд муугаар нөлөөлдөг, мөн эдгээр хүнсний бүтээгдэхүүн нь элсэн чихэр, натри их хэмжээгээр агуулдаг.
Майонез
Майонезыг эрүүл хоол хүнс гэж бодож өөрсдийгөө хуурсаар суугаа юм биш биз? Нэг халбага майонезанд калори 90%, өөх тос 10 гр, болон натри нь 90 мг байдаг. Энэ нь маш багаар хэрэглэх ёстой нэг амтлагч юм.
Хөлдөөсөн хоол
Хүмүүсийн амьдрал улам хялбар болж байгаа. Үүний нэг жишээ нь хүнсний бүтээгдэхүүний гол салбар болох хөлдөөсөн хоол юм. Зарим үйлдвэрлэгчид эрүүл боломжуудыг бий болгохын төлөө ажиллаж байгаа боловч ихэнх нь илчлэг, натри нь онцгой өндөр байгаа юм.
Маргарин
Хэрэглэгчид өөхийг орлохоор цөцгийн тос, маргариныг хэрэглэдэг. Гэвч маргарин хорт хавдар, чихрийн шижин, зүрхний өвчин үүсэх шалтгаан болдог устөрөгчжүүлсэн тосыг ихээр агуулдаг байна.
Хийжүүлсэн ундаа
Хийжүүлсэн ундаа хоол шингээхэд нэмэртэй боловч хэт таргалалт, бөөрний гэмтэл, хорт хавдар, зүрхний өвчин, чихрийн шижин үүсгэдэг ба цус харвах эрсдэлийг нэмэгдүүлдэг байна.