Chicken lollipop/ Куриные чупа-чупс
Орц:
тахианы мөч-8-10 ширхэг
сырь-200гр
төмс-3ш
чинжүү-2-3ш
броколи-1 багц
сонгино-1ш
тахиа амтлагч
soy sauce
цагаан гаа
давс
хар перец
майонез
Хийх арга:
Тахианы мөчөө үзүүрийн арьс махнаас нь салгаж махыг нь доошоо шувтална. Махтай бондгор хэсгээр нь хутгаар жоохон сийчээд өгнө. Мөчнүүдээ саванд хийж тахиа амтлагч, soy sauce,цагаан гаа, давс, хар перец , майонез зэргээр өөрийнхөө амталгаанд тааруулж амтлаад хооронд нь сайн хольж хутгаад таглаад хамгийн багадаа 3-4 цаг байлгаж амтыг нь шингээнэ.
Тэгээд суурь-(доор нь хийх суурийг pie pan ашигласан)-даа эхлээд мөчнүүдээ тойруулж өрж тавиад голд нь ногоонуудаа хийнэ. Ногоонууд дээрээ бага зэрэг давс цацаж өгөөрэй.
Шарах шүүгээнд 180 хэмд дээр доороос нь 40 минут болгоно.
Гаргахаас 10-д минутын өмнө үрсэн сырээ дээгүүр нь тарааж асгаж хайлуулна.